Rijnstate
Topklinisch, maar ook: vriendelijk en betrokken

Services: Huisstijl, Logo, Campagnes

Rijnstate
Rijnstate behoort tot de top van Nederlandse ziekenhuizen, met locaties in Arnhem, Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid.

De vraag
Hoe kunnen we ons presenteren als topklinisch ziekenhuis, zonder daarbij kil of afstandelijk over te komen? 

Onze oplossing
Toen onze samenwerking begon heette Rijnstate de 'Alysis Zorggroep'. Maar omdat het ziekenhuis eigenlijk meer bekend stond onder haar oude naam, is besloten om terug te keren naar deze oorspronkelijke naam: Rijnstate. Omdat de naam Alysis en het oude logo bij veel mensen een associatie opriep met een zorgverzekeraar, besloten wij om terug te keren naar de basis. Als uitgangspunt voor het logo namen we daarom het internationaal bekende hospitaalkruis. Om het logo een vriendelijk en warm karakter te geven ontwerpen we het kruis in verschillende transparante kleurvlakken en met afgeronde hoeken. De vier hoeken die het kruis vormen staan ook voor de vier locaties die Rijnstate heeft.

Resultaat
We werken samen met Rijnstate aan middelen die helder informeren en die warmte en vriendelijkheid uitstralen. Patiënten worden op die manier vooraf al een beetje gerust gesteld. In de feedback op de huisstijl hoorden we bovendien dat sommige patiënten het logo zien als een vriendelijke bloem!

Maaike de Ridder, hoofd Communicatie, Rijnstate: “Simons en Boom is goed in het bedenken van creatieve campagnes. En het vertalen van een boodschap naar beeld. Wat ook fijn is; ze zitten strak op de huisstijl, maar als ik met een nieuw verzoek kom, dan kunnen ze het toch zo’n draai geven dat het vernieuwend is.”

www.rijnstate.nl

Lees meer over dit projectLees minder over dit project
Logo op kleding Rijnstate
Voorlichtingsfolder Rijnstate
Voorlichtingsfolder Rijnstate
Logovarianten Rijnstate
Toegangspas Rijnstate
Informatiemap Rijnstate
Gevelbelettering Rijnstate
Linnen draagtas Rijnstate
Rijnstate magazine
Campagne Rijnstate
Campagne Rijnstate
Campagne Rijnstate

Wil je jouw plannen met ons bespreken?
Bel (026) 20 20 210 of mail: info@simonsenboom.nl