INTER
Een nieuwe visie vraagt om een nieuwe huisstijl

Services: Naamgeving en pay-off, Huisstijl, Logo, Huisstijlhandboek

INTER
INTER is een systeemintegrator en IT/procesconsultant. Door middel van de visuele presentatie van de juiste informatie, op het juiste moment, zorgt Inter ervoor dat bijvoorbeeld chirurgen, politie en Rijkswaterstaat in staat zijn betere beslissingen te nemen.

De vraag
Onze diensten, visie en missie zijn veranderd: hoe vertalen we dit naar onze naam, onze pay-off en onze huisstijl? Hoe positioneren we Inter als koploper?

Onze oplossing
INTER maakt een transitie door. Toen de samenwerking begon heette het bedrijf Inter Visual Systems. Maar dat deed het bedrijf tekort: Inter handelt al lang niet meer alleen in systemen. Het bedenkt innovatieve oplossingen op maat. In overleg kwamen we tot de naam INTER. Kort, krachtig en nog wel herkenbaar voor de klantenkring. De toevoeging Visual Systems hebben we vervangen door de pay-off 'forward solutions'. Daar zit alles in waar Inter voor staat. Het 'forward' verbeeldden we subtiel in het logo d.m.v. een pijltje in de i. Ook in de huisstijl staat deze pijlvorm centraal. Om de rol als koploper waar te maken hebben we Inter geadviseerd om diverse middelen in te zetten waarmee het zich als kennispartij kan profileren, zoals een online magazine en nieuwsbrieven met écht interessante content. Om de uitingen herkenbaar en eigen te maken spelen we met het woord INTER; zo kan een nieuwsbrief INTEResting heten, en een magazine INTERface. Om INTER de ruimte te geven zelf middelen te ontwikkelen leverden we bij de huisstijl ook een uitgebreid huisstijlhandboek.

Resultaat
Dankzij de nieuwe naam en de nieuwe huisstijl klopt de uitstraling en de communicatie met de positie van het bedrijf. Zowel naar buiten toe als intern: Inter is en gaat voorwaarts! De website is ontwikkeld door Doit Online Media.

www.inter.nl

Lees meer over dit projectLees minder over dit project
Inter Notebook
Inter logo
Inter correspondentieset
Inter digitaal magazine
Responsive website Inter
Inter digitale nieuwsbrief
Inter banieren
Huisstijlhandboek Inter

Wil je jouw plannen met ons bespreken?
Bel (026) 20 20 210 of mail: info@simonsenboom.nl