ArtEZ University of the Arts
Hoe werf je voor de beste kunsthogeschool van NL?

Services: Campagne, Magazines, Brochures

ArtEZ University of the Arts
ArtEZ is een van de grote kunsthogescholen in Nederland en is gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle. 

De vraag 
Doelgroepen uit binnen- en buitenland in negen kunstdisciplines en minstens evenveel belangen en meningen. Hoe spreek je die aan in twee campagnes rondom de open dagen en de finals (eindexamenconcerten, -expo’s, -shows)?

Oplossing
Samen met ArtEZ werken we al ruim tien jaar aan het neerzetten van het merk ArtEZ. We finetunen ieder jaar. In de campagne kiezen we voor een focus op de boodschap en een directe benadering van de doelgroepen met kreten. Met tekst en typografie zetten we een sfeer neer die aansprekend is voor ambitieuze kunststudenten en hun toekomstig werkveld.

Resultaat
Mede door de campagnes is het bezoekersaantal van de open dagen en de finals verdrievoudigd. De campagnes werken door hun grafische minimalistische stijl optimaal... online en in de echte wereld. Je kunt niet om de boodschap heen. Die is helder en to-the-point. In een druk straatbeeld of in een drukbezochte academie houdt de campagnestijl stand. En door deze jaarlijks opnieuw in te zetten, bouwen we aan herkenbaarheid.

Bas Aaftink, communicatieadviseur ArtEZ: “Simons en Boom is goed in communicatie-hiërarchieën en het vormgeven van ideeën en concepten. Ze kunnen luisteren naar de klant en kunnen secuur een gevoel vangen in beeld.”

www.artez.nl

Lees meer over dit projectLees minder over dit project
Artez Open Dag Banieren
Artez Open Dag Stationsposter
Artez Open Dag Pet
Artez Open Dag Promogirls
Artez Open Dag Informatiemap
Artez Open Dag Poster
Artez Open Dag Tas
Artez Onderwijsbrochure
Artez Finals Banieren
Artez Finals Vlag
Artez
Artez
Artez Finals Lint

Wil je jouw plannen met ons bespreken?
Bel (026) 20 20 210 of mail: info@simonsenboom.nl